THE CUBE escape room Can you escape? play live now !

the cube
escape room
play live
the cube
play live
book now

scroll down

GAME IN REALITY

ДОЖИВЕЈ НЕВЕРОЈАТНО ИСКУСТВО

Ти и твоите пријатели сте заробени во соба полна со загатки, скриени предмети и стари приказни и во период од еден час треба да најдете начин да ја решите мистеријата, да ја отклучите вратата и да избегате. Дали сте подготвени?

РЕЗЕРВИРАЈ ОНЛАЈН

Резервирај онлајн и уживај во доживувањето во THE CUBE ESCAPE ROOM. Секоја трага е многу важна, секоја загатка има свое решение! Бидете заклучени, истражувајте, здружете ги силите со твојот тим и избегајте!

The rooms

Indiana Jones and the Temple of Doom

Indiana Jones and the Temple of Doom

Според легендата, хиндуистичката божица Шива му дала на Санкара свети камења. Овие камења биле полни со највредните дијаманти, кои можат да бидат откриени само ако сите камења бидат собрани заедно. Голем број истражувачи се обиделе да ги откријат, но ниту еден кој заминал на таква потрага не се вратил од планината Калиса. Сега е ваш ред и вие имате нешто вредно: записи и траги кои ги оставиле најдобрите истражувачи! Дали ќе успеете да ги соберете камењата и да ја уништите светата клетва на Шива,...

Локација: Анкарска 23, локал 14    Контакт: +389 72 266 672

2-6 Особи

60 Минути

Saw

Saw

Вие сте група „жртви“ кои се заробени во соба полна смртоносни стапици поставени од сериски убиец. Тој смета дека вие не го заслужувате животот кој го живеете. Единствениот начин да бидете спасени е да му докажете дека заслужувате втора шанса. Трудејќи се да избегате, ќе се соочите со најпримитивни инстинкти за преживување. Треба да ги решите сите загатки кои убиецот ги има поставено специјално за вас. Дали ќе успеете?

Собата е достапна само на англиски јазик!

Локација: Анкарска 23, локал 14    Контакт: +389 72 266 672

2-5 Особи

60 Минути

Dexter

Dexter

Вие сте тим на независни детективи во Мајами. После темелна истрага, вие дојдовте до заклучок дека дека Декстер Морган е примарен осомничен за серија на брутални убиства на криминалци, кои никогаш не биле казнети од државата. За да го докажете Вашето тврдење, потребно ви е да го најдете последниот доказ со кој Декстер ќе може да биде осуден. Вие имате 60 минути да го најдете тој доказ и да го ставите Декстер зад решетки.

Собата е достапна само на англиски јазик!

Локација: Адолф Циборовски 6a    Контакт: +389 72 260 041

2-5 Особи

60 Минути

The Evil Mansion

The Evil Mansion

Една зимска ноќ, Вие и Вашите пријатели си одите накај дома, после вечерно дружење. Патот ве води покрај напуштена куќа која се наоѓа на ул. Мерлин , каде случајно слушате детски глас и смеење. Имајќи во предвид дека е доцна во ноќта, решавате да проверите што се случува во куќата. Штом ќе влезете, надворешната врата глатко се затвара, и со тоа сте заглавени во куќата на Луси, и мора да ја играте нејзината игра. Ако изгубите, Луси победува и како награда ја добива Вашата душа. Решете ја клетвата...

Локација: Адолф Циборовски 6a    Контакт: +389 72 260 041

2-6 Особи

70 Минути

Pirates

Pirates

Пиратите – Escape room во кутија

Поминаа години откако излеговте на отворено море. Ти беше само дете кога за прв пат слушна за големото богатство скриено на најдалечниот остров до кој може да се стигне само со помош на дрвената кутија полна со загатки и препреки. Оттогаш многу работи се случија. Го загуби својот татко во борбата со сирените, а твoјот вујко беше одвлечен во длабоката вода од страна на суштество со огромни пипци. Сега ти си оној кој го држи кормилото. Иако веќе ...

Локација: Skopje City Mall    Контакт: +389 75 374 330

2-4 Особи

60 Минути

Coming home

Coming home

Додека пребаруваш низ работите во куќата која ја наследи, наеднаш го наоѓаш дневникот на вистинскиот сопственик.

Сфаќаш дека куќата припаѓала на твојата пра-пра-пра-пра тетка Дејзи која била еден од најбрилијантните научници и пронаоѓачи кон крајот на деветнаесетиот век. Таа никогаш не се омажила, а ниту пак имала деца, бидејќи целиот свој живот го посветила на науката.Како што остарела, така сфатила дека никогаш нема да има наследник кој ќе ја продолжи нејзината работа, па за таа ц...

Локација: Skopje City Mall    Контакт: +389 75 374 330

2 - 4 Особи

60 Минути

Harry Potter

Harry Potter

Пријателите на младиот волшебник поминаа долг и предизвикувачки пат за да ги соберат сите делови од душата на темниот волшебник која е заробена во кристалите. Успеаја само да ги оштетат овие кристали и одеднаш започна битка во светот на волшебниците. Армијата на темниот волшебник е премногу силна. Пријателите на младиот волшебник, заедно со другите, сега се борат и макотрпно се обидуваат да ги уништат кристалите, но не успеваат. Големиот був на младиот волшебник долетува до вас. Вие сте единс...

Локација: Skopje City Mall    Контакт: +38975374330

2-4 Особи

60 Минути

Lost Symphony

Lost Symphony

Денот кога ја изгубивме симфонијата, исчезна се. Сега повеќе не можеме да го слушнеме ритамот во зборовите кога зборуваме, мелодијата која се создава при секој наш чекор, хармонијата на ѕвездите кои блескаат...

Јас не бев доволно силен, доволно храбар, ниту доволно паметен за да ги спречам, а бев одговорен за музиката и сега се чувствувам како да ве изневерив. Шетам низ градот сам, барам некој кој ќе успее да ги поправи моите грешки и да стави крај на оваа неподнослива тишина.

...

Локација: Skopje City Mall    Контакт: +38975374330

2-6 Особи

60 Минути

Поклони ваучер


THE CUBE

Escape Room

VOUCHER
од 2800 денари

Купи