Често поставувани прашања

Што претставува escape room?

+

Нашите соби се специјално модифицирани простори, базирани на специфична тема/сценарио. Декорациите се уникатни и воодушевувачки. Во внатрешниот дел група луѓе се заклучени и тие треба да ги најдат сите траги, да ги решат сите загатки, да ги отворат сите скриени врати и да се справат со сите необични објекти и механизми кои ја чуваат вратата заклучена. Времето поминува, а тимот мора да избега!
Дали треба да носам некоја специфична облека, да имам некое посебно знаење или способност за да можам да играм? Дали деца смеат да учествуваат?

+

Нашите соби се соодветни за сите возрасти (дури и собите со хорор теми) и сите што сакаат да доживеат поразлично и забавно искуство. Не ви е потребно посебно знаење и не треба да носите посебна облека. Удобната облека е секогаш најпрепорачлива!
Дали се понудени одредени пакети?

+

Ние нудиме можност за планирање на роденденски забави, Team Building настани, момински и ергенски забави, па дури и запросувања. 
Дали можам да играм сам?

+

Нашите соби се за однапред закажани тимови од минимyм 2 лица.
Кои се начините на плаќање?

+

Можете да платите на нашата рецепција во кеш или со кредитна/дебитна картичка или можете да резервирате и платите онлајн преку нашиот веб-сајт.
Дали можам да дојдам да играм без претходна резервација?

+

За да можете да играте мора претходно да направите резервација, или преку телефон или преку нашиот веб-сајт. Во секој случај, можете да ја проверите достапноста преку веб-сајтот или преку телефон.
Што ќе се случи ако во мојот тим има повеќе од 6 лица?

+

Нашите соби се спрецијално конструирани за тимови до 6 лица, од сигурносни причини и со цел подобро да се ужива во искуството. Затоа, за поголемите групи најдобар начин е да се резервираат две различни соби и да играат истовремено!
Клаустрофобичен сум и не сум сигурен дали ќе успеам да издржам. Дали можам да ја напуштам собата доколку се чувствувам дека морам да го направам тоа?

+

Нашите соби не предизвикуваат таков тип на фобија. Секако ако се почувствувате непријатно или вознемирено можете да притиснете на копчето за паника и да ја напуштите собата. Сепак внимавајте, ако еднаш ја напуштите собата повеќе не можете да се вратите внатре!
Дали можам да запишувам забелешки или да фотографирам?

+

Нашите соби се уникатни и тајни, па затоа пишувањето забелешки и фотографирањето и снимањето не се дозволени! Но, можете да одговорите на сите повици на вашиот мобилен телефон!
Што претставува escape room во кутија ?

+

Escape room во кутија е игра поразлична од стандардните escape room игри. Ова е нов и уникатен формат на board game и се состои од една приказна: збир на задачи, загатки, реквизити и водич за играчите. Учесниците во играта можат да решаваат логички проблеми, мистерии и загатки без да станат од столче.  
Кутијата за играње содржи се што ви треба за да ја започнете вашата авантура веднаш штом ќе ја отворите. Решението на една загатка, води кон нова последователна загатка.