Harry Potter

Пријателите на младиот волшебник поминаа долг и предизвикувачки пат за да ги соберат сите делови од душата на темниот волшебник која е заробена во кристалите. Успеаја само да ги оштетат овие кристали и одеднаш започна битка во светот на волшебниците. Армијата на темниот волшебник е премногу силна. Пријателите на младиот волшебник, заедно со другите, сега се борат и макотрпно се обидуваат да ги уништат кристалите, но не успеваат. Големиот був на младиот волшебник долетува до вас. Вие сте единствените останати пријатели. Ви подава писмо од кое дознавате се за овој ковчег. Најдобро ќе биде ако успеете да ги уништите овие кристали. Во спротивно, лошиот исход од битката ќе биде неизбежен.  

*Escape room во кутија е игра поразлична од стандардните escape room игри. Ова е нов и уникатен формат на board game и се состои од една приказна: збир на задачи, загатки, реквизити и водич за играчите. Учесниците во играта можат да решаваат логички проблеми, мистерии и загатки без да станат од столче. Кутијата за играње содржи се што ви треба за да ја започнете вашата авантура веднаш штом ќе ја отворите. Решението на една загатка, води кон нова последователна загатка. 

Локација: Skopje City Mall
Контакт: +38975374330

2-4

Особи

60

Минути

Тежина